Workshop zeefdrukken van Bobbinhood!

Wat heb ik hier lang naar uit gekeken: een workshop zeefdrukken! Ik hou van applicaties op kinderkleding. En van hele toffe prints. En ja, dat wil ik natuurlijk ook zelf kunnen doen! Dus toen Marieke (Iektextiles) voorstelde om Barbara (Bobbinhood) te vragen voor een zeefdruk workshop, was ik meteen enthousiast.

 

Vrijdagavond was het dan eindelijk zo ver. Na een drukke dag met de kids (eerste dag vakantie), een hele avond tijd voor mezelf!

 

 

 

De workshop begon met een heel duidelijke instructie van Barbara. Ze deed het even voor en daarna kon iedereen aan de slag met zijn eigen zeefraam. Na wat rondspeuren op Pinterest voor inspiratie, ben ik een raket gaan tekenen. Toch leuk om echt iets helemaal zelf te bedenken en te tekenen. De tekening maak je vervolgens na op een zeefdrukstencil. De delen die je wilt afdrukken, snij je eruit. het is nog best een puzzel om uit te vinden welk deel je van de tekening intact moet laten, en welke niet. Ik wilde de raket in drie kleuren verven dus ik gebruikte drie stencils. Per kleur leg je het stencil op de stof en daar overheen het zeefraam. Vervolgens leg je een kloddertje verf boven aan het zeefraam. Met de rakel smeer je dat naar beneden en voilá, de print zit op de stof! Maar ik vond het toch best spannend om nu echt met de verf en het zeefraam aan de slag te gaan. Gelukkig zat de

 

grijze body van mijn raket er zo op. Op naar kleur twee, groen. Het was wel even puzzelen om het volgende deel van de raket er recht op te krijgen. Ondertussen werd ik steeds gelukkiger, want het is echt niet moeilijk om een zeefdruk te maken! Nu op voor de laatste kleur geel, voor een stip én de vlammen. Wegens tijdgebrek moest dit in één keer. Daarom vroeg ik aan Barbara hoe ik een mengsel van kleuren kon krijgen. Ze gaf me de tip om de verf pas op het raam te mengen. Dus ging ik met twee rakels aan de slag: een voor de gele stip en een voor gemêleerde vlammen. En zie het resultaat! Geweldig, toch?

 

 

 

Tijdens de workshop dacht ik alleen maar dit wil ik vaker doen. Na de workshop heb ik meteen een easy screen print kit aangeschaft. Dus jullie zullen vaker zeefdrukken van mij langs zien komen!  

 

 

Wil je meer weten over Bobbinhood? Of wil je ook aan de slag met zeefdrukken? Check dan hier haar website.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Amber (woensdag, 15 maart 2017 14:11)

    Leuk Aafje! Succes! �

  • #2

    Gülhan (woensdag, 15 maart 2017 16:48)

    Ohhh wat leuk! Zo'n print zou Deniz ook erg leuk vinden.