Alles over naaien enzo!

Stoffen inslaan op het Stoffen Spektakel!

Stoffen inslaan op het Stoffen Spektakel

 

 

 

Na zo'n inspirerende workshop zeefdrukken, is het nu hoog tijd om stoffen in te slaan! Een van de plekken waar ik mijn stoffen vandaan haal is het Stoffen Spektakel in Haarlemmermeer. Dit is een grote stoffenbeurs voor consumenten. Je kunt hier echt alles vinden. Van kinderstoffen, voeringsstoffen, tafelzeil tot bruids- en gordijnstoffen. En natuurlijk ook fournituren. De toegang is gratis en met stoffendealers uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk is het natuurlijk een geweldige plek om nieuwe stoffen te vinden.

 

 

 

Ik had met een vriendin om 10:00 uur bij de ingang afgesproken. Het was voor mij de tweede keer op deze beurs. Eerst loop ik altijd een rondje om te kijken wat er allemaal ligt. En meestal zie ik dan door de bomen het bos of eigenlijk door de stoffenkramen de stoffen niet meer! Eerst maar even een kopje koffie. Rustig kijken wat ik nu echt nodig heb en dan inslaan.

 

 

 

Deze keer kwam ik thuis met 6 meter spijkerstof, 5 meter joggingstof, 1 meter sweatstof en 1 meter tricot. Ook heb ik een snijmat gescoord voor het zeefdrukken.

 

Waar ik ook heel erg blij mee ben, zijn de boxen voor mijn klosjes garen. Eerst lagen deze los in een paar doosjes en je raadt het al... altijd alle garen in de knoop. Maar dat is nu dus verleden tijd. En ik kan voorlopig weer vooruit met deze verzameling. Ook wel nodig ook, want binnenkort ga ik op naaiweekend!

 


0 Berichten

Workshop zeefdrukken van Bobbinhood!

Wat heb ik hier lang naar uit gekeken: een workshop zeefdrukken! Ik hou van applicaties op kinderkleding. En van hele toffe prints. En ja, dat wil ik natuurlijk ook zelf kunnen doen! Dus toen Marieke (Iektextiles) voorstelde om Barbara (Bobbinhood) te vragen voor een zeefdruk workshop, was ik meteen enthousiast.

 

Vrijdagavond was het dan eindelijk zo ver. Na een drukke dag met de kids (eerste dag vakantie), een hele avond tijd voor mezelf!

 

 

 

De workshop begon met een heel duidelijke instructie van Barbara. Ze deed het even voor en daarna kon iedereen aan de slag met zijn eigen zeefraam. Na wat rondspeuren op Pinterest voor inspiratie, ben ik een raket gaan tekenen. Toch leuk om echt iets helemaal zelf te bedenken en te tekenen. De tekening maak je vervolgens na op een zeefdrukstencil. De delen die je wilt afdrukken, snij je eruit. het is nog best een puzzel om uit te vinden welk deel je van de tekening intact moet laten, en welke niet. Ik wilde de raket in drie kleuren verven dus ik gebruikte drie stencils. Per kleur leg je het stencil op de stof en daar overheen het zeefraam. Vervolgens leg je een kloddertje verf boven aan het zeefraam. Met de rakel smeer je dat naar beneden en voilá, de print zit op de stof! Maar ik vond het toch best spannend om nu echt met de verf en het zeefraam aan de slag te gaan. Gelukkig zat de

 

grijze body van mijn raket er zo op. Op naar kleur twee, groen. Het was wel even puzzelen om het volgende deel van de raket er recht op te krijgen. Ondertussen werd ik steeds gelukkiger, want het is echt niet moeilijk om een zeefdruk te maken! Nu op voor de laatste kleur geel, voor een stip én de vlammen. Wegens tijdgebrek moest dit in één keer. Daarom vroeg ik aan Barbara hoe ik een mengsel van kleuren kon krijgen. Ze gaf me de tip om de verf pas op het raam te mengen. Dus ging ik met twee rakels aan de slag: een voor de gele stip en een voor gemêleerde vlammen. En zie het resultaat! Geweldig, toch?

 

 

 

Tijdens de workshop dacht ik alleen maar dit wil ik vaker doen. Na de workshop heb ik meteen een easy screen print kit aangeschaft. Dus jullie zullen vaker zeefdrukken van mij langs zien komen!  

 

 

Wil je meer weten over Bobbinhood? Of wil je ook aan de slag met zeefdrukken? Check dan hier haar website.


2 Berichten

Mijn eerste blog

Welkom by Stiksels by Aaf


Mijn eerste blog is een feit! Ik ben Aafje Martens van Stiksels by Aaf. Ik heb twee prachtige kinderen, Roos van 6 en Bing van 5. Ik woon met Joost en onze kindjes in het centrum van Amsterdam. Het is soms best een drukke boel met z'n viertjes op 58 m2!

 

Zolang ik me kan herinneren ben ik bezig met kleding maken. Het is echt mijn passie. Ik word er iedere keer weer heel gelukkig van om iets te creëren met mijn eigen naaimachine. Daarom wil ik jullie met veel plezier meenemen in de wereld van zelf kleding maken!

 

In mijn blog wil ik jullie laten zien hoe leuk het is om te naaien. Naaien is makelijker dan je denkt als je weet waar je op moet letten. Wat je zoal kan verwachten zijn tutorials, inspiratie, patronen, uitleg over stoffen, welke stof je het best kunt gebruiken voor welk patroon, mijn creaties en  een kijkje achter de schermen bij Stiksels by Aaf. Want wat komt er allemaal kijken bij het opstarten van een eigen naaistudio? Behoorlijk wat, kan ik je zeggen!  

 

 

De eerste horde heb ik genomen: het maken van een website. Iets wat totaal nieuw is voor mij! Neem nu de fotografie van de site. Ik wilde een deel van mijn eigen werk van het afgelopen jaar op de foto zetten. Whaaaa… dacht ik. Waar moet ik beginnen en waar haal ik de tijd vandaan? En als ik mijn eigen creaties wil fotograferen, zal ik ook iemand nodig hebben die míj op de foto zet! Gelukkig heb ik daar iemand voor gevonden: mijn schoonzus Mia. En ik heb ook al een begin gemaakt met de andere foto's. Ik ben zeer tevreden over het resultaat, dus mijn website mag nu eindelijk ook online! Yeah! Kijk maar snel: www.stikselsbyaaf.nl. Wat vinden jullie ervan?

 

 

Dit zijn de foto’s geworden!


0 Berichten