Wie is Stiksels by Aaf

Stiksels by Aaf is Aafje Martens. Ik woon samen met Joost en onze prachtige kindjes (Roos van 6 en Bing van 5) in het centrum van Amsterdam.

 

En eindelijk is het zover: ik begin Stiksels by Aaf, mijn eigen naaistudio! Al zolang ik me kan herinneren, ben ik bezig met het maken van kleding. Als kind voor mijn poppen, als tiener en twintiger voor mezelf en nu voor mijn kinderen. Op mijn vijftiende begon ik met de MTS-opleiding Mode & Kleding, vier jaar later studeerde ik af op Couture & Maatkleding.

Na mijn opleiding kreeg ik opdrachten om maatkleding te maken en heb ik 2 jaar in een atelier gewerkt. Daarna wilde ik weer studeren, via leraren opleiding textiele werkvormen (1 jaar) ben ik bij Cultureel Maatschappelijke Vorming uit gekomen en mijn bachelor gehaald.  En werkte ik een aantal jaar als manager bij een grote internationale kledingwinkel en werk nu voor een groothandel in merchandise textiel en non-textiel. Dit jaar eb ik mijn textiel warenkenis gehaald bij DETEX. Ik heb dus geruime kennis van stoffen, naaitechnieken en het maken van kleding.

Maar ook jaren ervaring in het lesgeven! Sinds twee jaar geef ik op woensdagavond patroontekenles bij Marieke, van Iektextiles. Op donderdag huur ik het atelier van iektextiles en geef ik ook naailes. Kleding vormt dus de rode draad in mijn carrière.

 

Na al die jaren wil ik weer meer tijd steken in de dingen waar ik gelukkig van word, en dat is kleding maken. Maar bovenal wil ik andere mensen laten zien hoe leuk het is je eigen kleding te naaien! Het is geweldig om je eigengemaakte ontwerpen te zien groeien tot een heus kledingstuk. Dankzij Marieke hoef ik niet te zoeken naar een ruimte waar ik mijn passie door kan geven aan anderen. In de ruimte die ik van haar huur geef ik onder de naam Stiksels by Aaf naailes en patroontekenles.

 

Nu start ik ook met een blog. Hierin vertel ik met welk project ik bezig ben, waar ik mijn stoffen vandaan haal, geef ik handige naai-tips & trics (bijvoorbeeld hoe je een bestaand patroon kunt aanpassen), maak ik tutorials zodat je ook gewoon thuis met de naaimachine en Stiksels by Aaf in de buurt aan de slag kan!

Kleine selectie uit mijn eigen werk.

Volg vooral ook mijn instagram: Stiksles by Aaf

Naailes in Amsterdam!

Volg mij op facebook & instagram

Stiksels By Aaf 

Aafje Martens

Stikselsbyaaf@gmail.com

Tel: 06 44 83 83 84